Cvetojević o Rimčevim kritičarima: Ne vjeruju da postoje tvornice bez dimnjaka

Auto 06. srp 202112:38 > 18:097 komentara
Izvor: N1

Saša Cvetojević, poduzetnik koji rad Mate Rimca prati od samih početaka, gostovao je u N1 Studiju uživo te je govorio o njegovom preuzimanju Bugattija.

“Bilo je dosta spekulacija, pregovori su trajali dosta dugo. Treba razumjeti, takve velike korporacije su izuzetno kompleksne i bilo kakve promjene vlasništva su komplicirane”, rekao je na početku.

“Rezultat svega je da sad nastaju dvije nove tvrtke, Rimac Grupa kao holding kompanija koja drži udjele u ostalim dijelovima. S jedne strane postoji Bugatti Rimac koji se bavi proizvodnjom superluksuznih autombila i s druge strane tvrtka koja se bavi proizvodnjom tehnologije. To je plan Mate Rimca od početka, da treba odvojiti proizvodnju automobila i tehnologije jer se tehnologija prodaje svima”, objašnjava.

VEZANE VIJESTI

“Ima dosta hejta”

“Ono što je meni jako zanimljivo je da na sceni stoji jedan Hrvat poduzetnik između dvojice šefova najvećih svjetskih automobilskih tvrki koji predstavljaju Njemačku pa samim time i EU. Oni nisu došli ovdje kupiti dijelove, oni zajedno ulažu u Hrvatsku. Bugatti je top brend i tehnologija će se proizvoditi u Hrvatskoj. RND se seli u Hrvatsku. S druge strane Bugatti će i dalje sklapati automobile u Francuskoj, ali će se tehnologija proizvoditi u Hrvatskoj.

DENIS LOVROVIC / AFP

Rimac je mladi proizvođač koji poznaje modernu tehnologiju. Dosta opet ima hejta… Ne vjeruju da mogu postojati tvornice koje nemaju velike dimnjake, fabrička jutra i plakate s nasmijanim radnicima. Danas možemo raditi stvari koje nisu opipljive. Druga hrvatska tvrtka slična, koja je još kompleksnija od Rimca, je Infobip. Ako itko zna objasniti što Infobip radi to je veliko. To nitko ne razumije, ali aute poznajemo i svi mogu biti stručnjaci”, kaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar