Evo što morate učiniti ako vam se tijekom vožnje upali ova lampica

Auto 18. ožu 202107:06 > 08:17
audi, automobili
Izvor: Pixabay

Nakon provedenih radnji preporuka je kontrolirati prema planu održavanja…

Vozite se i iznenada vam se na info ekranu instrumetne ploče pojavi poruka Service Now, odnosno poruka koja vam najavljuje da je vrijeme za odlazak u servis. Što učiniti? To ne znači da morate prestati s vožnjom, ali prije nastavka putovanja potrebno je provesti određene kontrole i radnje, objašnjava Marin Morava, suradnik za tehničku podršku u HAK-u:

Kontrolirajte razinu ulja u motoru i ostale tekućine, ako niste sigurni kako odraditi ove kontrole od pomoći će vam biti knjiga uputstava vašeg vozila.

Nakon provedenih radnji preporuka je kontrolirati prema planu održavanja ili na servisnoj kartici u motornom prostoru vozila koliko je prošlo vremena i kilometara od zadnjeg servisa.

Otvorena je mogućnost da je vaše putno računalo uključilo servisnu poruku jer je prošlo 365 ili 730 dana,  a da vozilo nije prošlo mnogo kilometara od zadnjeg servisa vozila (odnosno da nije prijeđena puna kilometraža između servisnih intervala) – tada je prostor mnogo veći da vozilo odradi potrebno proputovanje i stigne do vrata servisa bez ikakvih problema, piše HAK revija.

Komentari

Vaš komentar