Koji automobil se najviše pojavljuje u filmovima?

Auto 19. kol 202215:52
Izvor: Oscar Sutton on Unsplash / ilustracija

Web stranica Carwow pretražila je svjetske filmske baze podataka u potrazi za automobilom koji se najviše pojavljivao u filmovima. Pobjednik je očit, ali ga je teško pogoditi. U mnogim većim kino hitovima automobil igra glavnu ili sporednu ulogu. Koji se modeli najčešće koriste?

Analiza filmskih baza podataka IMDB-a i IMCDB-a pokazuje da je pobjednik pomalo neugledni američki model Ford Crown Victoria.

Ford je također marka koja se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak je 10.363 primjerka prikazano u igranim filmovima – više od bilo koje druge marke automobila. Ford Crown Victoria pojavio se na ekranu ukupno 1019 puta. Razlog? Inačica ovog Forda bila je najčešće korišteni model policijskog automobila u Sjedinjenim Državama između 1997. i 2013. godine.

Na drugom mjestu je marka Chevrolet, a slijede Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep. Od njemačkih automobila, S-klasa je najčešća u filmovima te se u bazama podataka spominje čak 758 puta. BMW serije 5 slijedi na drugom mjestu sa 650 filmskih pojavljivanja, a slijedi na trećem mjeestu BMW serije 3 sa 642 pojavljivanja u svjetskim filmskim produkcijama, prenosi Revija HAK.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar