Ovo je pet prometnih pravila koje najčešće krše vozači u Hrvatskoj

Auto 08. stu 202210:03
Izvor: PU zagrebačka

Prometni prekršaji svakodnevnica su na hrvatskim cestama i autocestama. Ne prođe dan da i sami ne vidimo nekoga kako krši prometne propise, a ponekad i sami stisnemo papučicu ili ignoriramo neki drugi propis. Zanimalo nas je koje propise vozači na hrvatskim prometnicama najčešće krše, a odgovor koji smo dobili iz policije.

U prvih 10 mjeseci 2022. godine, najčešće zabilježen prometni prekršaj je prekoračenje brzine kretanja vozila u naselju iz članka 53. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu iz MUP-a na upite portala N1info.

vezane vijesti

Iz MUP-a su za N1info otkrili i pet najčešćih prekršaja na hrvatskim prometnicima, a to su:

1. prekršaji prekoračenja brzine kretanja vozila u naselju iz članka 53. i prekoračenja brzine kretanja vozila izvan naselja iz članka 54.,

2. nekorištenje sigurnosnog pojasa iz članka 163.,

3. nepoštivanje prometnog znaka iz članka 12.,

4. korištenje mobitela za vrijeme vožnje iz članka 196. i

5. upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola iz članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Image by Nicky ❤️🌿🐞🌿❤️ from Pixabay

Prekoračenje brzine kretanja vozila u naselju je, također, najčešći prekršaj na hrvatskim prometnicama i u protekle tri godine.

Iz MUP-a ističu i četiri prekršaja koja se nazivaju ubojicama u prometu: Alkohol, brzina, pojas i mobitel. Policija, kažu, konstantno upozorava građane na ove stvari i provodi preventivne i represivne akcije radi smanjenja činjenja ovih prekršaja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar