Ovo su automobili koji su najviše razočarali svoje vlasnike

Auto 14. sij 202212:481 komentar
Izvor: N1 / Ilustracija

Consumer Reports redovito provodi istraživanja među kupcima pokušavajući saznati njihovo mišljenje o mnogobrojnim temama, a upravo su objavljeni rezultati ankete koja je pokušala otkriti koji model automobila je najviše razočarao vozače.

Istraživanje je obavljeno u SAD-u, a na listi dominiraju američki i japanski brendovi, a tu su i neki modeli koji su dostupni isključivo na američkom tržištu. Deset vozila koji se nalaze na listi kupcima nisu ispunili očekivanja, a vozači su najviše razočarani Toyotom C-HR.

Osim jednog korejskog automobila, svi modeli na listi su proizvedeni od strane američkih i japanskih kompanija. Samo dva brenda, Jeep i Infiniti, imaju više od jednog vozila na listi. Rezultat se bazira na postotku kupaca koji su izjavili da bi ponovo kupili isti model, prenosi Nova.rs.

Prema Consumer Reportsu, rezultati se baziraju na dojmovima vozača oko 300.000 vozila, a njihovo nezadovoljstvo ne znači automatski da je automobil nepouzdan, iako i to može biti faktor u izboru. Uglavnom se radi o žaljenju kupaca, ali ako zažalite što ste kupili određeni automobil, sigurno postoje neki razlozi za to.

Bez obzira na to koji je razlog nezadovoljstva kupaca, ovo je popis automobila koji su najviše razočarali na osnovu istraživanja Consumer Reportsa:

1.Toyota C-HR (29 posto)

2.Ford Ecosport (30 posto)

3.Chevrolet Trax (37 posto)

4.Infiniti Q50 (40 posto)

5.Nissan Qashqai (42 posto)

6.Infiniti QX50 (46 posto)

7.Jeep Compass (46 posto)

8.Jeep Renegade (46 posto)

9.Cadillac XT4 (47 posto)

10.Kia Forte (47 posto)

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar