Vozači ove japanske marke automobila najčešće dobivaju kazne za prebrzu vožnju

Auto 08. lis 202111:02
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Američka web kompanija Insurify, koja se bavi uspoređivanjem automobilskih osiguranja, analizirala je podatke o prekoračenjima brzine u odnosu na 393 modela vozila, te utvrdila vozači kojih automobila imaju "najtežu nogu" na gasu.

Model koji u SAD-u najčešće dobiva kazne za prebrzu vožnju je Subaru WRX i to treću godinu zaredom. Još je zanimljivija činjenica da se Subaru na top 10 listi pojavljuje tri puta, sa svoja tri modela – WRX-om, BRZ-om i Imprezom.

PROČITAJTE JOŠ

Prema podacima, 18,8 posto vozača WRX-a ima barem jednu kaznu za prekoračenje ograničenja brzine, što nije usporedivo s državnim prosjekom od 9,59 posto. Hyundai Grupa je također vrlo dobro zastupljena na navedenom popisu – u prvih 10 pojavljuje se Hyundai Genesis Coupe (17,72 posto) i Kia Stinger (16,58 posto) i Hyundai Veloster (14,65 posto).

I Volkswagen Golf GTI pronašao je svoje mjesto na popisu, iako smo očekivali i bolje s osvojenim osmim mjestom i 14,95 posto.

Insurify napominje kako su maloprodajne cijene svih navedenih automobila niže od nacionalnog prosjeka od 41.044 američkih dolara (267.000 kuna), čime bi se veći broj kazni mogao objasniti činjenicom da ih jednostavno ima više na ulicama, prenosi Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar