Povjerenica EK za tržišno natjecanje ne zna za Agrokor

Biznis 05. tra 201714:55 > 14:58
Izvor: REUTERS

Povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager izjavila je u srijedu da još nije upoznata sa situacijom u kojoj se nalazi Agrokor i naporima koji se poduzimaju radi stabilizacije njegova poslovanja.

“Ne, do mene to još nije došlo”, izjavila je povjerenica na novinarsko pitanje prati li situaciju oko Agrokora i jesu li potezi koji se povlače u vezi s tim u skladu s pravilima EU-a o tržišnom natjecanju.

“Ne mora biti da nije bilo kontakata s Općom upravom za tržišno natjecanje, ali do mene to još nije došlo”, rekla je Vestager.

U Hrvatskom saboru u tijeku je rasprava o Vladinom prijedlogu zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Saboru je rekao da to nije zakon za Ivicu Todorića, niti “lex Agrokor” već njime država i Vlada štite interese hrvatskog financijskog sustava, gospodarstva, radnika i zaposlenika Agrokora, OPG-a, dobavljača i svih dionika koji su trenutno uključeni u procese povezane s tom najvećom hrvatskom kompanijom.

“Ovaj zakon ima svoj politički, gospodarski, financijski, strateški, vanjskopolitički, radnopravni, poljoprivredni kontekst. Sve to je na dnevnom redu Vlade i svih političkih stranaka sa ili bez ovog zakona”, rekao je Plenković pred zastupnicima u Hrvatskom saboru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.