"Rat" Čermaka i Vrdoljaka: Akcija Oktan ide dalje

Biznis 15. sij 201519:21 > 19:27
Izvor: Ilustracija

Ministar Ivan Vrdoljak na sebe je navukao još veću nevolju - general Ivan Čermak, Anto Nobilo i William Montgomery Croduxov su tim koji je danas Vladi poručio da ih čeka višemilijunski zahtjev za odštetom.

Naime, na njihov je zahtjev trostruka međunarodna ekspertiza spornih uzoraka pokazala da u uzorcima goriva nema ništa sporno. U zamjenu za odustajanje od tužbe od  ministra gospodarstva traže i ispriku i ostavku.

Na Croduxovim tvrtkama gorivo se i dalje toči, ali tvrtki je narušen ugled i nanesena šteta koju će platiti država, kažu u Croduxu nakon što su tri međunarodna laboratorija osporila rezultate ministarstva gospodarstva. Zato žele i odštetu i ostavku.  

U ministarstvu godpodarstva nisu se zamarali zahtjevima Čermakovog tima jer kažu da su i oni provjerili sporne uzorke pa akcija Oktan – ide dalje. Analize će i dalje provoditi ZIK koji ipak nema nema akreditiranu metodu ispitivanja filtrabilnosti, ali kažu – to nije ni potrebno.

U Croduxu kažu da će svaku gestu dobre volje i priznanje greške iz ministarstva gospodarstva znati cijeniti, no tamo je već spreman optužni prijedlog i novčana kazna pa je vrlo izvjesno da će sve na kraju ipak završiti na sudu.