Grad Osijek dodijelio 256.000 kuna poduzetnicima

Biznis 30. srp 201813:21 > 13:24
Podijeli:
Izvor: Dubravka Petric/PIXSELL

U osječkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić u ponedjeljak je dodijelio potpore u ukupnom iznosu od 256.000 kuna za 19 poduzetnika koji su se prijavili na javni poziv Grada za potpore iz općeg programa poticanja razvoja poduzetništva.

Kako je rekao Tomislav Krolo, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, to je u ovoj godini četvrta dodjela potpora poduzetnicima s područja Osijeka.

“Njima su ti novci danas uplaćeni. Preostali iznos za potpore planiran u gradskom proračunu za ovu godinu je 620.000 kuna. Pozivam sve micro, male i srednje poduzetnike da prate naše javne pozive na internetskoj stranici Grada Osijeka i prijave se za neku od sedam mjera za koje imamo osiguran novac”, rekao je Krolo i dodao da je maksimalan iznos koji jedan poduzetnik može dobiti 70.000 kuna.

Gradonačelnik Vrkić najavio je za te namjene povećanje iznosa u gradskom proračunu. “Mi ćemo u ovoj godini imati još jedan rebalans proračuna. Do sada je za potpore bilo predviđeno 1,3 milijuna, to ćemo povećati na dva milijuna. Za sljedeću godinu planiramo znatno veći ukupni iznos, ali i povećati osnovicu, da bude veća od 70.000 kuna po poduzetniku, razmišljamo da ona bude 100.000 kuna. Želimo na taj način pojačati ulaganja u poduzetništvo i obrtništvo i stvarati mogućnost veće zapošljivosti mladih ljudi i da to bude jedan od razloga koji će ih zadržati da ostanu živjeti u Osijeku”, zaključio je Vrkić.

Na pitanje novinara koliko je trajao proces od zaprimanja prijava do dodjela potpora, Krolo je rekao kako je prošlo samo malo više od mjesec dana. “Oni su prijave podnijeli u lipnju, a evo već do kraja srpnja su dobili novac. Bilo je 34 prijave od čega je 19 zadovoljilo”, rekao je Krolo.

Dodao je da su osnovni uvjeti za dobivanje potpora “da je poduzetnik u kategoriji micro, mali ili srednji poduzetnik, da je vlasnik trgovačkog društva ili obrta, da posluje na području Osijeka, ima minimalno jednog zaposlenog i da redovito podmiruje svoje zakonske obveze”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.