Cappelli: Ne spuštati cijene, nego dizati kvalitetu

Biznis 21. stu 201817:24 > 17:28
N1

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je u predavanju na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", istaknuo kako ne treba spuštati cijene, nego raditi na kvaliteti ponude koja mora biti temelj turizma u Hrvatskoj.

“Španjolska, Turska i Grčka najviše nude resorte. Mi ih nemamo, ali zato nudimo poseban i drukčiji pristup turizmu. Zato moramo ići na to da ni slučajno ne spustimo cijene, već da se gostu i turistima pruži što viša kvaliteta. Budemo li dobri u ponudi i kvaliteti, nećemo imati nikakvih problema”, rekao je Cappelli.

Najavljujući velike projekte u turizmu, uz ostalo je spomenuo projekt Brijuni koji će biti, kako je rekao “projekt s pet zvjezdica”.

“Ne tražimo masovnost već kvalitetu, a u tu svrhu u funkciju ćemo staviti i neke druge objekte koji se do sada nisu mogli ni pogledati, a kamoli biti u funkciji”, rekao je Cappelli.

U sklopu predavanja “Turizam i nove uloge dionika”, naglasak je stavio na sinergiju javnog sektora i turističke politike, turističku globalizaciju i regionalizaciju te naglasio važnost strategije razvoja turizma i prateće legislative.

Ocijenio je kako je suradnja srednjih škola i visokoškolskih ustanova s hotelskim tvrtkama iznimno važna za osposobljavanje kvalitetnog i stručnog kadra. Obrazovanje je, smatra on, važan segment nove strategije turizma kao i održivi razvoj.

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković najveća je sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru koje se izvode sve razine visokoškolskog obrazovanja, od preddiplomskih i diplomskih, do postdiplomskih specijalističkih i postdiplomskih doktorskih studija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram