Uljanik Plovidba investitorima predstavila ciljeve dokapitalizacije

Biznis 07. pro 201816:56 > 16:58
Izvor: Ilustracija

Uljanik Plovidba u petak je na Zagrebačkoj burzi zainteresiranim investitorima predstavila svoje poslovanje i ciljeve dokapitalizacije, pri čemu je istaknuto kako su njezini ciljevi jačanje likvidnosti i smanjenje zaduženosti.

Jedan od ciljeva dokapitalizacije je poboljšanje likvidnosti i jačanje financijske stabilnosti, uz zadržavanje željenog omjera duga i kapitala. Drugi cilj je smanjenje zaduženost od najmanje 10 milijuna dolara, uz reprogramiranje kredita.

“Benefit koji će se ostvariti u slučaju uspješne dokapitalizacije će dovesti do minimalno 10 milijuna dolara smanjenja obaveza”, rekao je većinski vlasnik Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić.

Nadzorni odbor Uljanik Plovidbe krajem studenog dao je suglasnost direktoru za donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala s 232 milijuna za najviše 25 milijuna, na iznos od 257 milijuna kuna.

Temeljni kapital povećat će se izdavanjem najviše 250.000 novih povlaštenih dionica bez prava glasa, nominalnog iznosa 100 kuna, za iznos od 120 kuna, radi prikupljanja sredstava potrebnih za smanjenje kreditne izloženosti.

Uljanik Plovidba je osnovana 1986. godine. Ima ima 4.000 dioničara te je u 93-postotnom vlasništvu domaćih fizičkih i pravnih osoba. Upravlja flotom od 9 modernih brodova.

Na prezentaciji je istaknuto kako je u pitanju u potpunosti samostalno društvo koje unatoč sličnosti imena tvrtke nije vlasnički vezano i ne čini dio brodograđevne grupacije Uljanik.

Pavletić je istaknuto kako su najvažnija prednost Uljanik Plovidbe stručni zaposlenici te je osim njih kao prednosti istaknuo divezificirano poslovanje, mladu flotu, time charter ugovore, vrhunske rezultate kvalitete te minimalni valutni rizik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram