Dukat otkupljuje mlijeko manjih mljekara koje ne mogu prodavati na tržnicama

Biznis 06. tra 202011:26 > 11:30
Izvor: Pixabay

Mliječna industrija Dukat u ponedjeljak je izvijestila i da otkupljuju mlijeko malih mljekara koje uslijed epidemije koronavirusa nemaju mogućnost prodaje svojih proizvoda na tržnicama diljem zemlje.

Mjere prevencije širenja koronavirusa dovele su do privremenog zatvaranja tržnica diljem zemlje te manje mljekare i njihovi farmeri nemaju mogućnost plasiranja svojih proizvoda na tržište.

VEZANE VIJESTI

Stoga je Dukat, kako bi očuvao proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj, pokrenuo solidaran otkup mlijeka od manjih mljekara i njihovih farmera, u skladu sa svojim prerađivačkim kapacitetima, kako bi zajednički premostili ovo teško krizno razdoblje, navodi se u priopćenju Dukata.

Podsjećaju da proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj zadnjih deset godina neprekidno pada, kao i broj proizvođača mlijeka te da Hrvatska vlastitom proizvodnjom sirovog mlijeka za daljnju preradu zadovoljava manje od 50 posto svojih potreba. Stoga je, kako ističu, nužno otkupiti i plasirati na tržište svaku litru mlijeka koja se proizvede u Hrvatskoj.

“Vjerujemo kako će Hrvatska zahvaljujući ovoj krizi osvijestiti problem vlastite nedostatnosti poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane te da će buduće mjere Vlade, i izvan ovih kriznih vremena, biti usmjerene na revitalizaciju mljekarskog i uopće poljoprivredno-prehrambenog sektora Hrvatske”, poručili su iz Dukata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.