Direktor HUP-a za N1: Transfer novaca i otpisa ide prema radnicima i za radnike

Biznis 07. tra 202018:35 > 18:55
Podijeli:
Izvor: N1

Gost našeg Dnevnika bio je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić. Komentirao je drugi paket Vladinih mjera pomoći gospodarstvu koje su danas usvojene u Saboru.

“Mi smo od polovice ožujka pregovarali s Vladom oko ovih mjera i to je ozbiljan okvir za čuvanje radnih mjesta i da poslodavcima osigura okvir kako planirati dalje poslovanje. Sav transfer novaca i otpisa ide prema radnicima i za radnike i dalje moramo nastaviti analizu troškova koje poslodavci imaju i gledati mogućnosti ukidanja ostalih troškova poput parafiskalnih nameta.

Treba sve te mjere pravilno provoditi i to je jedan zadatak koji je pred nama”, kaže glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Ističe da je potrebno razgovarati i kako osigurati kredite za dan poslije kada kriza završi kako bi poslodavci imali što brži i normalniji start u novi početak. Kaže da je važno održati i poslodavce koji i dalje rade.

VEZANE VIJESTI

“Tu je najveći izazov za građevinu, poljoprivredu i sve druge industrije, a nadam se da će se se otvarati i drugi dućani i tvrtkr. Prvi okvir je osigurao mirnoću za radnike i poslodavce i nastavljamo razgovore kako smanjiti troškove”, rekao je. 

Vjeruje da će svi poslodavci koji mogu dati maksimalnu plaću svojim radnicima za ožujak, dodaje da ako ne radi, poslodavac nema primanja, ali da je se tu vidi solidarnost poslodavaca.

Nastavlja da vlasnik firme koja ima više od deset zaposlenih nema pravo na mjere koje Vlada omogućava radnicima i ako takav poslodavac ima nula prihoda toliku će si i plaću moći isplatiti.

“Najvažnije je znati da ćemo zajedno i poslodavci i radnici i država iz problema izaći i nastali gubitak riješiti što prije i vratiti se u normalu”, kaže Majetić.

#related-news_0

Pojašnjava da je poslodavcima najvažnije da u novo poslovanje uđu sa što manje duga, zato su i bespovratna sredstva za plaće radnika dobra stvar, što manje troškova imaju sada to će biti lakše kasnije iako je svjestan da će sve to platiti i hrvatski građani i radnici i poslodavci.

Misli da ni ne treba gledati na mjere kao bacanje novaca nego kao investicije za likvidnost poslodavaca i ponovni početak poslovne aktivnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram