Prva LGBT+ platforma za digitalno bankarstvo pokrenuta u SAD-u

Ekonomija 20. stu 202007:25 > 07:27
(ilustracija)

Prva LGBT+ platforma digitalnog bankarstva Daylight pokrenuta je u Sjedinjenim Državama ovog tjedna kao dio sve većih napora da se zadovolje potrebe gej i transrodnih kupaca, piše Reuters.

Nova platforma priopćila je da je razvila alate i sadržaje koji pomažu LGBT+ Amerikancima da postignu određene financijske ciljeve, poput uštede novca za surogat majčinstvo ili operaciju rodne tranzicije, te da bankarstvo učini inkluzivnijim.

Procjenjuje se da devet milijuna LGBT+ osoba u SAD ima potrošačku moć od oko jedan bilijun dolara ali banke ih uglavnom ne podržavaju, te ne uspijevaju iskoristiti svoju imovinu ili riješiti svoje interese, rekao je izvršni direktor Daylighta Rob Curtis.

Poduzetnici u Brazilu osnovali su prošle godine prvu banku za LGBT+ osobe u zemlji, Pride Bank, a prva kreditna unija dizajnirana za LGBT+ zajednicu, Superbia Credit Union, trebala bi se pokrenuti u Sjedinjenim Državama ove godine.

“Radimo na stvaranju sveobuhvatnijeg i pristupačnijeg financijskog ekosustava za one koji su nedovoljno zastupljeni”, rekao je viši potpredsjednik kompanije Visa koja podupire te napore Terry Angelos.

Daylight će ponuditi kreditne kartice s preferiranim imenima kupaca, rješavajući trnovit problem za transrodne osobe koje koriste imena različita od onih koja su dobile pri rođenju.

Daylight, koji planira početi službeno nuditi usluge sredinom prosinca, također će obučiti službenike za rješavanje specifičnih bankarskih potreba LGBT+ osoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.