Splitski ugostitelj: Ide zima svih zima, teško ćemo to preživjeti bez pomoći

Biznis 26. stu 202011:24 > 11:25
Izvor: N1

Ugostitelji se pribojavaju novih mjera, a kako je našem reporteru Radi Županoviću ispričao jedan splitski ugostitelj, teško će preživjeti bez potpore države.

“Teških devet mjeseci je iza nas, no izdržali smo. Sad ide zima svih zima i teško ćemo to preživjeti ako ne bude naknada od države”, istaknuo je splitski vlasnik ugostiteljskog objekta za N1.

Radnici nisu jedini trošak, istaknuo je: “Imamo ih puno, od najmova do nameta”.

VEZANE VIJESTI

Gubitci su im doista veliki. “Osobno, kod nas su preko 50%, a na mjesece ido 90%, ovisno o mjesecu. Najgori su studeni i prosinac, a ovi koji slijede siječanj i veljača, nismo ni inače radili puno, ali s obzirom na sezonu nekako preživimo. No, sad smo imali tri zime – zimu, pa ljeto koje to nije, pa sad najteža zima. Situacija nije dobra, nadamo se pomoći od države jer je država pomogla radnicima i na tome smo zahvalni”, rekao je.

Kaže, ako ne budu radili, ne vidi načina kako platiti sve troškove. “Očekujemo neku vrstu naknade da možemo puniti proračun. 70% dosadašnjeg prometa bi bio idealan scenarij, to bi nas izvuklo.”

Ispričao je i da su sve pripremili za mali, epidemiološki složen Advent, no on je sad ipak odgođen za iduću godinu.

“Na pravom mjestu je zdravlje, moramo smanjiti brojke, svi mi imamo nekog starijeg, ali nadam se da ćemo uspjeti nešto napraviti u ovih mjesec dana”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.