Grabar-Kitarović: Investitorima želim mnogo uspjeha

Biznis 30. lis 201507:19 > 07:22
Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obišla je poslijepodne Međunarodni sajam investicijskih projekata Rexpo 2015., kojem je jedna od pokroviteljica.

“Ulaganja mogu i moraju imati značajnu ulogu u razvoju Hrvatske. Od vitalne je važnosti da kreatori politike u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini nastoje učiniti Hrvatsku što atraktivnijom ulagačima. Vjerujem kako će međunarodni sajam investicijskih projekata Rexpo dati svoj doprinos poboljšanju poslovne i investicijske klime, pridonijeti većem interesu investitora, a posljedično otvaranju novih radnih mjesta i novih mogućnosti. U tome im želim mnogo uspjeha”, kazala je Grabar-Kitarović, prenosi Večernji list.

S predsjednikom Uprave IGH-a i direktorom Avenue ulaganja Ivanom Paladinom razgovarala je o projektu Kupari, vrijednom nešto manje od sto milijuna eura, koji je pripao Avenue ulaganjima. Uz predsjednicu Grabar-Kitarović, pokrovitelji ovogodišnjeg Rexpoa su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma i Grad Zagreb.