Jadrolinija prevezla 10-milijuntog putnika

Biznis 30. lis 201517:05 > 17:10
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najveći domaći putnički brodar Jadrolinija prvi je put u jednoj godini prevezla 10 milijuna putnika, pa je u petak u luci Valbiska na otoku Krku proglašen i nagrađen ovogodišnji 10-milijunti putnik Marko Letić s otoka Lošinja.

Simbolično obilježavanje 10-milijuntog putnika u 2015. održano je u luci Valbiska pri pristajanju broda „Brač“ na liniji Merag – Valbiska.
Zapovjednik broda kapetan Đeri Rudan na razglasu je pročitao serijski broj karte, nakon čega je predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac predao Letiću prigodne nagrade.

To je povijesni uspjeh za najznačajnijeg hrvatskog brodara jer je po prvi puta prijeđena brojka od 10 milijuna putnika u jednoj kalendarskoj godini, istaknuto je. Prošle godine je, primjerice, Jadrolinija prevezla ukupno 9.989.671 putnika. Predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac rekao je da je ovogodišnji promet ostvaren kao rezultat modernizacije flote, optimizacije reda plovidbe, što podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja u razdoblju najveće potražnje, te pojačanih komercijalnih aktivnosti tvrtke.

Marko Letić s otoka Lošinja, koji je danas brodom putovao privatno jer je na godišnjem odmoru, nagrađen je, među ostalim, povratnim putovanjem i smještajem na međunarodnoj liniji po izboru za dvije osobe, a moći će odabrati putovanje na linijama Zadar-Ancona, Split-Ancona ili Dubrovnik-Bari.

Letić je izjavio je da svakodnevno i više puta na dan putuje Jadrolinijinim brodovima, budući da je zaposlen kao vozač hitne pomoći, te da je posada broda kvalitetna i susretljiva, posebice kada su na moru nepovoljni vremenski uvjeti.