Dva trgovačka lanca u Njemačkoj mogla bi zatvoriti oko 300 trgovina

Biznis 08. ožu 202313:34
Shutterstock / Ilustracija

Bilo da se radi o proizvodima za kućanstvo, kozmetici, higijenskim potrepštinama, priboru za pisanje, pićima, sitnom tekstilu ili potrepštinama za kućne ljubimce, takozvani diskonti neprehrambenih proizvoda često imaju širok izbor robe za kupnju. I to po akcijskim cijenama od jednog eura. No, dva trgovačka lanca uskoro bi mogla nestati s njemačkog tržišta.

Riječ je o trgovačkim lancima Mäc Geiz i Pfennigpfeiffer.

Mäc Geiz je nakon otvaranja svoje prve podružnice u Halleu (Saale) 1994., sve više se širio u veće njemačke gradove. Diskont za kućanstva broji ukupno 290 trgovina diljem zemlje.

Nešto manji trgovački lanac Pfennigpfeiffer otvorio je 2021. svoju 110. poslovnicu. Uglavnom je zastupljen u saveznim zemljama Hessen, Bavarska, Saska, Tirinška, Saska-Anhalt, Brandenburg, Berlin i Meklenburg-Zapadno Pomorje, piše Fenix.

Asortiman dvaju diskonta uključuje “sve što vam treba u kućanstvu”, prema reklamnom sloganu Mäc Geiza.

Osnovni asortiman uključuje više od 3.000 artikala, uključujući asortiman kućanskih potrepština, drogerijskih artikala, hrane za kućne ljubimce, namirnica, pribora za pisanje i drugih potrepština.

Dvije tvrtke su se dugo borile na tržištu, no izgubili su milijune eura tijekom pandemije koronavirusa. Stoga su obje tvrtke pokrenula postupak stečaja.

Dakle, kraj dvaju diskontera u Njemačkoj još nije zapečaćen. U tijeku je potraga za kupcem i već su obavljeni prvi razgovori s investitorima. Kao razlog prodaje predsjednik Uprave ne navodi samo gubitaško poslovanje, već i to što se dva neprehrambena diskontera više ne bi uklapala u ostatak poslovanja austrijske grupe.

Unatoč svemu, sadašnji razgovori su “otvoreni proces”. U MHT-u još uvijek razmišljaju o tome da ne prodaju sve dionice, već da s manjinskim udjelom ostanu dio Mäc Geiza i Pfennigpfeifera. No, prije finaliziranja prodajnih planova kupci još uvijek mogu kupiti sve vrste kućanskih potrepština po akcijskim cijenama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar