Recept: Pita od poriluka

Cooking 03. lis 202009:00 > 09:00
Shutterstock

Fantastična pita s rižom i porilukom.

Sastojci:

– 750 g kora za pite

– 5 komada poriluka

– šalica riže

– šalica ulja

– šalica mineralne vode

– suhi biljni začin

 – sol, papar

Priprema:

Očistite i operite poriluk i izrežite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suhi biljni začin.

Rižu skuhajte, ocijedite i dodajte poriluku, malo popaprite i promiješajte.

Svaku koru politi mineralnom vodom, a na svaku drugu staviti punjenje. Redati kore u podmazan pleh i tako nastavite dok ne potrošite materijal.

Na zadnju koru ne stavljajte punjenje, nego je samo polijte uljem i mineralnom vodom.

Stavite pitu u zagrijanu pećnicu i pecite na umjerenoj temperaturi oko 35 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.