Recept: Keksići od badema

Cooking 27. stu 202017:50 > 17:58
Shutterstock

Fini domaći keksići.

Sastojci:

Tijesto:

– 400 g glatkog brašna

– 100 g šećera u prahu

– 100 g mljevenih badema

– 200 g maslaca

– 1/2 vrećice praška za pecivo

– ribana kora od jednog limuna

– 1 jaje

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke, pa onda dodajte omekšali maslac koji prstima razmrvite u tijestu.

Dodajte jaje, po želji i aromu badema.

Ostavite tijesto da odmori pola sata, a onda rastanjite tijesto, ne previše i kalupima vadite keksiće i stavljajte na pleh, bez podmazivanja.

Pecite 10 minuta na 160 stupnjeva, moraju da ostanu svijetli.

Ukrasite čokoladom po želji.

U slast!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.