Dva brza recepta s omiljenom Nutellom

Cooking 01. lip 202208:58 > 13:49 1 komentar
Pixabay

Popularni namaz od kakaa i lješnjaka može postati i osnovni sastojak neobičnih i maštovitih recepata.

Nutella je najcjenjeniji i najkonzumiraniji namaz od kakaa i lješnjaka kod odraslih i djece u mnogim zemljama. Uglavnom se koristi kako bi njome namazali kruh, kekse, voće, kolače i palačinke, ali može postati i osnovni sastojak neobičnih i maštovitih recepata.

Nutella muffini

Uz malo mašte možete napraviti muffine koji su ne samo super ukusni, već su i izgledom lijepi za iznijeti ih na stol, a pogotovo će razveseliti najmlađe, piše Novi list.

Sastojci (za 6 muffina):

– 130 grama brašna

– 1 žličica praška za pecivo

– 50 grama običnog jogurta

– 50 ml punomasnog mlijeka

– 150 grama šećera

– 50 grama maslaca

– 1 jaje

– 50 grama gorkog kakaa u prahu

– 90 grama Nutelle

– posip u boji i keksi za dekoraciju

Priprema:

Pomiješajte sve tekuće sastojke u prilično velikoj posudi i na isti način postupite sa suhim sastojcima koristeći posebnu posudu. Kada se ovaj postupak završi, spojite ih u jednoj posudi i miješajte ih žlicom dok se savršeno ne sjedine.

Tako dobivenom kremom napunite čašice s kojima ćete stvarati svoje muffine. Pecite na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Ako ste u nedoumici, provjerite da li su pečeni čačkalicom. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Ukrasite ih! Na vrh svakog muffina stavite malo nutelle i dovršite dekoraciju šećerima u boji, keksima ili jagodama.

Nutella kuglice

Gosti čekaju večeru? Želite li desert koji se razlikuje od uobičajenog deserta na kraju obroka? Nutella kuglice su pravi izbor. Pripremaju se za samo 15 minuta, a rezultat je zajamčen. Za izradu ovih kuglica trebat će vam vrlo malo sastojaka i u nekoliko poteza bit će spremne za iznošenje na stol. Pogledajmo kako ih napraviti.

Sastojci:

– 2 žlice šećera

– 2 žlice Nutelle

– 50 do 60 grama izmrvljenih suhih keksa

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete lijepu kompaktnu smjesu. Dodajte još izmrvljenih keksa ovisno o konzistenciji koju želite postići. Vlažnim rukama oblikujte kuglice, uvaljajte ih u gorki kakao (ali možete koristiti i nasjeckani kokos, pistacije, lješnjake i sl.) i slažite kuglice u posudu za pečenje koju ćete ostaviti u zamrzivaču 15-ak minuta, piše Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare