Evo kako ćete svaki put savršeno skuhati rižu

Cooking 13. kol 202110:58 0 komentara
riža, zdjela riže, ručak
Unsplash / ilustracija

Riža je odličan prilog brojnim jelima i izuzetno je ukusna. Evo kako je trebati kuhati da bi vam svaki put ispala savršeno.

Što vam je potrebno:

  • mjerica
  • voda
  • lonac s poklopcem
  • sol
  • riža
  • drvena žlica
  • viljuška

Priprema

Najprije isperite rižu i zatim dodajte vodu u lonac za kuhanje. Na svaku šalicu riže stavite 1¾ šalica vode. Pustite da voda proključa, a zatim dodajte jednu čajnu žlicu soli u vodu.

Nakon što voda proključa, dodajte rižu. Lagano promiješajte drvenom žlicom. Nemojte previše miješati rižu jer tako može postati ljepljiva.

Stavite poklopac na lonac koji mora sasvim pristajati. Samnjite remperaturu na najnižu moguću i pirjajte rižu oko 18 minuta.

Nakon toga lonac uklonite s peći i ostavite rižu u loncu još nekih pet minuta da se pari. Neposredno prije posluživanja, rižu nježno raširite vilicom kako biste odvojili zrna.

Napomena: Nemojte miješati rižu tijekom kuhanja i nemojte dizati poklopac, savjetuje RealSimple.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!