Recept: Pastrva s povrćem iz pećnice

Cooking 19. ruj 202108:49 > 20. ruj 2021 07:09 0 komentara
pastrva, riba, krumpir, ručak, objed, obrok,
Shutterstock/Ilustracija

Pečena pastrva punjena povrćem, jednostavna za pripremu i vrlo ukusna.

Sastojci

  • 4 očišćene pastrve
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 vezica peršina
  • ruzmarin, lovorov list
  • limun
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • sol, papar

Priprema

Pastrve posoliti, ako su velike malo ih zasjeći.

Sitno isjeckati luk i češnjak, mrkvu krupno naribati, isjeckati peršin i sve posoliti.

Dodati papar i ulje i time napuniti pastrve.

Nauljiti pleh pa poredati pastrve, preliti maslinovim uljem, bijelim vinom, dodati lovorov list i ruzmarin.

Preko ribe staviti tanke kolutiće limuna. Možete i ispod ribe da se ne lijepi za pleh.

Peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

Tijekom pečenja povremeno ih preliti masnoćom u kojoj se peku.

Uz ribu poslužiti kuhani krumpirom s blitvom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!