Provjereni recept kako da vam knedle za juhu uvijek uspiju

Cooking 15. tra 202208:18 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Obožavate knedle za juhu, ali niste baš majstor za pripravljanje, a da se ne raspadnu?

Možda će vam pomoći ako poslušate naše savjete.

Naime, iskusni kuhari kažu da je tajna „pjenastih“ knedli u tome što prvo umutite bjelanjke, pa dodate žumanjke.

Sastojci:

– dva jaja

– dva prstohvata soli

– dvije žličice ulja

– 8 do 10 žlica griza

Priprema:

Umutite snijeg od bjelanjaka, pa u njega sipajte žumanjke i sve lijepo sjedinite. Dodajte zatim ulje i lagano posipajte griz, najprije osam žlica, pa ukoliko je potrebno, dodajte još jednu. Smjesa otprilike treba biti gustoće kao vruć, kuhani puding, pa na taj način možete utvrditi jesu li vam potrebne dodatne dvije žlice (uz onih osam). Posolite i ostavite da nabubri dvadesetak minuta.

Kad juha provrije, umočite žlicu u nju, pa zahvatite smjesu za knedle. Ne uzimajte punu žlicu, jer će knedle biti prevelike. Od posljednje dodane knedle, kuhaju se još desetak minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!