Recept: Aromatični pileći bataci

Cooking 03. lip 202208:02 0 komentara
Shutterstock

Kiselo-slatka piletina u sojinom umaku.

Sastojci:

– 4 pileća bataka

– 2 češnja češnjaka

– 4 žlice sojinog umaka

– 1 žličice sode bikarbone

– 1 bjelanjak

– 1 manja šalica gustina

Umak:

– 1 žličica meda

– 1 žličica smeđeg šećera

– 1 žličica pasiranog paradajza

– 1 žlica octa

– 3 žlica sojinog umaka

– 4 žlica tople vode

I još…

– 100 g sezama

– 1 stručak mladog luka

Priprema:

Piletinu odvojite od kostiju i izrežite na manje komade. Sve sastojke za marinadu pomiješati, pa ostavite pletinu u marinadi sat vremena uz povremeno miješanje.

Nakon toga pržite na ulju dok ne porumeni sa svih strana. Izvaditi i ocijediti.

Za umak karamelizirati šećer dok se ne otopi, dodati med, pasirani paradajz, sojin umak, ocat i vodu.

Pustiti par minuta da se zgusne, pa maknuti s vatre i potopiti piletinu u sos.

Zagrijati tavu i dodati sezam pa miješati dok malo ne porumeni. U sezam dodati komade piletine i uvaljati sa svih strana.

Po želji posuti sjeckanim mladim lukom (samo zeleni dio).

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!