Recept: Cheesecake koji se ne peče

Cooking 10. stu 202109:37
Podijeli:
cheesecake
Izvor: Photo by Tina Guina on Unsplash / ilustracija

Zašto ne biste ovoga vikenda isprobali nešto novo, poput mirisnog cheesecakea od bundeve oko kojeg zaista nećete imati puno posla jer se ova poslastica - ne peče.

Potrebni sastojci:

Za podlogu:

-200 g keksa digestive

-50 g maslaca

Za kremu:

-300 g pirea od bundeve

-1 žličica cimeta

-1 žličica muškatnog oraščića

-300 g krem sira

-200 ml vrhnja za šlag

-100 g šećera u prahu

Priprema

U kalup za tortu stavite papir za pečenje. Za podlogu otopite maslac i sameljite kekse te sve dobro izmiješajte te stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite. Kalup stavite u hladnjak na pola sata dok pripremate smjesu za kremu.

Izmiješajte vrhnje za šlag dok ne dobije mekane vrhove.

U veću zdjelu dodajte krem sir i šećer u prahu te izmiješajte dok niste dobili jednoličnu, glatku smjesu. Dodajte pire od bundeve, cimet i muškatni oraščić te još jednom izmiješajte.

U smjesu pirea i sira dodajte vrhnje za šlag i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, piše tportal. Prebacite smjesu u kalup, zagladite i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar