Recept: Kolač s borovnicama i ribizlama

Cooking 22. lip 202208:36
Izvor: Shutterstock

Kolač fantastičnog okusa u kojem ćete uživati.

Sastojci:

– 2 velika jaja sobne temperature

– 135 g šećera

– 90 g rastopljenog maslaca

– 60 ml maslinovog ulja

– 75 ml mlijeka

– 1 žličica ekstrakta vanilije

– 200 g pšeničnog brašna

– 1/2 žličice praška za pecivo

– prstohvat soli

– 250 g svježeg ili zamrznutog voća – borovnice i ribizle

Priprema:

Jaja pomiješati sa šećerom pa miksati oko pet minuta dok smjesa ne postane gusta i svjetložuta.

U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko mješajući oko minutu između svakog dodavanja sastojka.

Na kraju dodajte malo soli, malo po malo brašna i prašak za pecivo.

Voće mora biti sobne temperature. Ako koristite zamrznuto, treba biti do pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok. Voće pomiješajte sa šećerom, količina po želji.

1/4 voća umiješajte lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto.

Kalup obložite papirom za pečenje.

Smjesu izlijte u kalup i pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva.

Nakon što je kolač do pola pečen, ostatak voća poredajte po površini kolača, pa lagano žličicom utisnite voće u biskvit. Pecite još 30 minuta.

Poslužite posuto šećerom u prahu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar