Recept: Kremasta tjestenina sa špinatom

Cooking 12. srp 202111:40 0 komentara
Shutterstock

Tjestenina sa špinatom i bešamel umakom.

Sastojci:

– 400 g tjestenine po izboru

– 300 g svježeg špinata

– 2 žlice maslaca

– 2 žlice brašna

– 500 ml mlijeka

– 1 pileća kocka za juhu

– 40 g naribanog parmezana

– morska sol, papar

– češnjak u prahu

– kiselo vrhnje po želji

– maslinovo ulje

Priprema:

Tjesteninu kuhati prema uputstvu s pakiranja.

Špinat očistiti, oprati, ocijediti i krupno nasjeckati.

Na zagrijanom maslinovom ulju, u većoj tavi, propržiti špinat da omekša. Posoliti, popapriti i posuti češnjakom u prahu.

U posebnoj posudi na zagrijanom maslacu propržiti brašno, dodati mlijeko konstantno miješajući.

Zatim dodati kocku za juhu, smanjiti temperaturu i kuhati par minuta da se umak zgusne.

Dodati parmezan, malo češnjaka u prahu i dosoliti ako treba.

Kuhanu i procijeđenu tjesteninu umiješati u špinat, preliti bešamel umakom, promiješati i odmah poslužiti.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!