Recept: Pijano pile na pivskoj boci

Cooking 25. velj 202115:47
Izvor: Foto: Shutterstock

Piletina s povrćem, zalivena pivom - kombinacija ukusa za savršen zimski ručak.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 1 boca piva
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica bijelog luka
  • pola žličice bibera
  • malo peršina
  • 2 žličice ulja
  • 1 žličica suhog začina
  • malo začinske paprike
  • 500gr krumpira
  • 300 g mrkve
  • 300 g brokule
  • 300 g karfiola
  • kukuruz šećerac po želji

Priprema:

Sol, bijeli luk, papar, peršin, začin, začinsku papriku izmiješati. Pile namazati uljem i utrljati začine na pile i u unutrašnjost.

Polovicu pive uliti u čašu jer nam treba za prelijevanje povrća.

Pivsku bocu oprati i omotati folijom. Foliju premazati uljem i na nju staviti pile.

Povrće narezati i složiti po dnu posude. Posoliti povrće po ukusu. Preliti pivom.

Staviti u pećnicu na 220 stupnjeva 30 minuta i još 20 minuta na 250 stupnjeva. Prilikom pečenje pivo će lagano curiti po piletini i slijevati se na povrće.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar