Recept: Piletina s limunom i začinskim biljem

Cooking 24. kol 202108:19 0 komentara
Shutterstock

Sočna piletina s limunom, odličan prijedlog za nedjeljni ručak.

Sastojci:

– 4 srednja pileća filea

– 100 g maslaca

– 3 čehurice češnjaka

– 1 žličica peršina

– 1/2 žličica majčine dušice

– 2 limuna narezana na kolutove

– sok od pola limuna

– 2 žlice maslinovog ulja

– sol, papar

Priprema:

Za maslac sa začinima – u manjoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature, sušeno bilje i sok od limuna. Sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Na prozirnu foliju razmažite pripremljeni začinjeni maslac u tankom sloju. Zarolajte da dobijete oblik valjka promjera oko dva centimetra, stisnite krajeve folije i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Pileće meso na nekoliko mjesta vodoravno zarežite nožem. Pospite ih solju i paprom, nakapajte maslinovim uljem pa dobro utrljajte u meso i ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da se začini sjedine s piletinom.

Na zagrijanoj tavi (može i gril tavi) savijte pripremljene filee, poklopite ih kolutovima jednog limuna, a sa strane stavite drugi limun narezan na četvrtine.

Pecite dok piletina s donje strane ne požuti i počne se odvajati od tave.  Kolutove limuna maknite sa strane, piletinu okrenite i nastavite peći po potrebi okrećući dok meso ne bude gotovo.

Na tanjur za posluživanje stavite meso. Na svaki komad mesa stavite komad (kolut) maslaca sa začinima, kolut limuna pa ukrasite četvrtinama limuna i poslužite sa salatom po izboru, najbolje sezonskom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!