Recept: Piletina s namazom od avokada

Cooking 04. velj 202108:11 0 komentara
piletina, avokado, hrana, ručak
Shutterstock

Piletina s avokado namazom i svježim povrćem.

Sastojci:

– 4 šnicle pilećeg bijelog mesa

– suhi biljni začin

– sol, papar

– ulje za prženje

Namaz:

– 1 mekši avokado

– 3 žlice čvrstog milerama

– malo suhog biljnog začina

– par kapi soka od limete ili limuna

Priprema:

Istući meso, posuti ga suhim biljnim začinom i pokapati ga uljem, ostaviti da stoji poklopljeno oko 60 minuta.

Oljuštiti avokado i vilcom ga zgnječiti.

Pomiješati dobijenu kašu s mileramom i začiniti suhim biljnim začinom i sokom od jedne limete ili limuna.

Na zagrijanom ulju ispržiti meso s obje strane dok ne dobije lijepu boju.

Na tanjur staviti prženu piletinu izrezanu na štapiće pa na nju staviti žlicu namaza od avokada, dodati svježu salatu po izboru.

Ako želite, možete dodati i pržene krumpire.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!