Recept: Pohane šnicle iz pećnice

Cooking 16. ožu 202108:15 > 12:06
Izvor: Foto: Shutterstock

Ukusne šnicle s rižom iz pećnice.

Ukusne šnicle s rižom iz pećnice.

Sastojci:

Riža

– 1 šalica (200 ml) riže

– 3 šalica (200ml) vode

– 1 žličica soli

Šnicle:

– 1 kg mljevenog mesa

– 1 glavica luka

– 2 žličice bijelog luka u prahu

– 1 žličica soli

– 3 žličice peršina

– 1 jaje

Za pohavanje:

– 1 šalica brašna

– 4 bjelanjka

– 2 žlice vode

– 2 šalice prezli

– 6 žličica ulja

Priprema:

Skuhajte rižu i ostavite da se ohladi.

Stavite u posudu sve navedene sastojke za šnicle i ohlađenu rižu i dobro pomiješajte da se sve sjedini.

Od pripremljene smjese napravite kugle veličine manje jabuke. Od svake kugle oblikujte šnicle ovalnog oblika.

Pripremljene šnicle prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućene bjelanjke pomiješana s vodom i na kraju u prezle.

Redajte šnicle u pleh premazan  uljem. Premažite i šnicle s ostatkom ulja.

Pecite u pećnici, ali koristite samo gornji grijač, oko 15 minuta s jedne strane. Nakon 15 minuta okrenite šnicle i pecite još 15 minuta.

Na ovaj način šnicle će biti kao da su pržene na ulju, ali s mnogo manje masnoće.

Poslužiti sa salatom po izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar