Recept: Posne pogačice

Cooking 16. tra 202108:12 0 komentara
Izvor: Shutterstock

Meko i ukusno pecivo sa sezamom.

Sastojci:

– 1/2 litre mineralne vode

– 1 svježi kvasac

– 4 žlice šećera

– 2 žličice soli

– 200 ml ulja

– brašno (oko 1 kg)

– mlaka voda

– sezam

– rastopljeni posni margarin

Priprema:

Kvasac sa šećerom razmutiti u mlakoj mineralnoj vodi i ostaviti da se digne.

U brašno dodati sol, kvasac i ulje. Umijesiti srednje meko tijesto. Ostaviti da se digne.

Od tijesta formirati male loptice.  Najvažnije je da se tijesto nježno uzme u ruku i samo malo oblikuje, ne mijesiti ga.

Uvaljati s jedne strane u mlaku vodu, a zatim i u sezam.

Redati u podmazan pleh i ostaviti da malo odmori.

Peći na 250 stupnjeva, dok ne porumeni.

Kad ih izvadite iz pećnice odmah ih namazati rastopljenim posnim margarinom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!