Recept: Posni muffini

Cooking 27. ožu 202109:03 0 komentara
muffini, mafini
Shutterstock/ilustracija

Ukusni muffini prilagođeni postu.

Sastojci:

– 4 šalice kukuruznog mekog brašna

– 4 šalice pšeničnog mekog brašna

– 4 žlice ravne palente (kukuruzni griz)

– 4 šalice vode

– 1 1/2 prašak za pecivo

– 100 g izmiješano sezam, lan, suncokret sjemenke, soli

– pola šalice ulja

– sol

– sezam za posipanje

Priprema:

U zdjelu stavite pšenično i kukuruzno brašno, kukuruzni griz (palentu), pa dodajte prašak za pecivo, sol i promiješajte.

Ulijte mineralne vode dok masa ne postane fina, ne treba biti previše gusta, malo gušća od smjese za palačinke, a količina vode ovisi od vrste brašna. Neko brašno više upija, a neko manje.

Dodajte sezam, lan, i suncokretove sjemenke, a zatim i ulje.

Sve još jednom dobro izmiješajte i masu ulijte u silikonski kalup koji ste obložili korpicama za muffine, pa pospite sezamom.

Peći na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatno žutu boju, oko 30 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!