Recept: Povrće s mozzarellom iz pećnice

Cooking 19. velj 202108:15
mozzarella, zapečeno povrće, pećnica
Izvor: Shutterstock

Jednostavno jelo s povrćem i mozzarellom.

Sastojci:

– 500 g tikvica

– 2 žute paprike

– 2 crvene paprike

– 3 crna luka

– 3 žlice maslinovog ulja

– sol, papar

– 1 žlica sušene mente

– 300 g mozzarelle

Priprema:

Tikvice dobro oprati i izrezati na kolutove debljine jedan centimetar.

Paprike oprati i očistiti od sjemenki, pa izrezati na nešto šire kolutove.

Crni luk očistiti i izrezati na šire kriške.

Protvan obložite papirom za pečenje, pa rasporedite povrće, posolite, popaprite i poprskajte maslinovim uljem.

Pecite na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju s obje strane.

Prebaciti povrće u vatrostalnu posudu, lijepo ga rasporedite pa pospite suhom mentom.

Preko povrća stavite mozzarellu izrezanu na kolutove.

Vratite u pećnicu da se lijepo zapeče.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar