Recept: Šnicli u crvenom umaku

Cooking 08. tra 202208:32 0 komentara
Shutterstock

Meso u umaku od rajčice i začina.

Sastojci:

– 4 veća teleć ili goveđa šnicla

– 1 luk

– 5 češnja češnjaka

– 450 g pelata

– 250 ml vina

– malo šećera

– 3 žlice peršina

– 1 žlica mažurana

– 2 žlice origana

– 2 žličice mljevene paprike

– 1 goveđa kocka za juhu

– sol, papar

– nekoliko žlica ulja

Priprema:

Šnicle prekriti plastičnom folijom, pa ih malo istući batom za meso.

Zatim posoliti, popapriti i pržiti sa svake strane da dobiju lijepu boju.

U posudu u kojoj ste pržili šnicle, dodati još malo ulja ako je potrebno, zatim sitno nasjeckan luk, pola količine peršina i pržiti oko četiri minute.

Pred kraj prženja dodati češnjak, zaliti vinom i dinstati oko pet minuta da vino malo ispari.

Umiješati sve ostale sastojke osim peršina, dodati oko 700 ml vode i dinstati 35-50 minuta da meso omekša. Sve ovisi o tome koliko su šnicli debeli i pripremate li teletinu ili govedinu, goveđe šnicle dinstajte duže.

Ispariti treba 2/3 tekućine da se umak zgusne. Pred sam kraj dodati sjeckani peršin.

Kada bude gotovo ostavite da malo odmore, oko 15 minuta, prije serviranja.

Poslužiti uz kuhanu rižu ili pire.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!