Recept: Tortilje s piletinom i umakom od avokada

Cooking 27. pro 202108:41 0 komentara
Shutterstock

Tortilja s pilećim nadjevom odlično se slaže s umakom od avokada.

Sastojci:

– 8 tortilja

– ulje za prženje

Nadjev:

– 1 l vode

– 500 g pilećeg filea

– 1 češanj češnjaka

– 5 zrna papra

– 70 g crvenog luka

– 2 žlice nasjeckanog peršina

– sol

– 3 žlice kiselog vrhnja

Umak od avokada:

– 2 avokada

– 1 žlica soka limete

– 1 žlica sitno nasjeckanog crvenog luka

– 1 ljuta papričica

– 250 g rajčice

– 1 žlica nasjeckanog peršina

– sol

Priprema:

U kipuću vodu stavite piletinu, češnjak izrezan na listiće i papar, pa kuhajte oko 20 minuta, dok meso ne omekša. Pustite da se ohladi, a zatim izrežite na kockice.

Nasjeckani crveni luk pomiješajte s peršinom, posolite i dodajte piletini. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

Na svaku tortilju stavite po žlicu pripremljenog nadjeva, zamotajte i učvrstite čačkalicama.

U tavi na zagrijanom ulju prepecite tortilje do zlatnosmeđe boje. Odstranite čačkalicu i prerežite.

Umak pripremite tako što ćete oguliti avokado, odstraniti mu košticu, a meso izgnječiti vilicom.

Dodajte sok limete, nasjeckani luk, sitno nasjeckanu ljutu papričicu, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu, peršin i sol, pa promiješajte.

Tople tortilje poslužite s umakom od avokada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!