Recept za visokoproteinsku povrtnu juhu s ječmom i lećom

Cooking 02. stu 202209:32 0 komentara
Pexels / Photo by Naim Benjelloun

Ovaj recept za bogatu vegansku juhu kombinira cjelovite žitarice, visokoproteinsku leću i obilje hranjivog povrća bogatog vlaknima.

Sastojci

3 češnja češnjaka
50 g luka, nasjeckanog
2 mrkve, oguljene i nasjeckane

50 g celera
1,7 l povrtnog temeljca
150 g svježih gljiva, narezanih
200 g leće, isprane

80 g ječma
1 žlica koncetrata od rajčice
1½ žličice sušenog timijana
1 žlica curry praha

1 lovorov list
1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
2 žlice limunovog soka
1 žlica soja umaka

1 žličica soli
½ žličice svježe mljevenog papra

Priprema

U velikom loncu, na laganoj vatri i malo ulja pirjajte luk i češnjak 4 minute uz povremeno miješanje.

vezana vijest

Dodajte mrkvu i celer i pirjajte još 3 minute uz povremeno miješanje.

Umiješajte povrtni temeljac, narezane gljive, leću, ječam, koncentrat rajčice, timijan, curry prah i lovorov list. Pustite da prokuha pa smanjite vatru i kuhajte 60 do 70 minuta ili dok leća i ječam ne omekšaju, ali ne budu kašasti.

Umiješajte sitno nasjeckani peršin, limunov sok, soja umak, sol i papar.

Uklonite lovorov list i poslužite vruće, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!