Recept: Zapečena tjestenina s gljivama

Cooking 12. svi 202208:22 0 komentara
Shutterstock

Kremasta tjestenina koja se brzo priprema.

Sastojci:

– 400 g tjestenine

– sol

– 4 žlice maslinovog ulja

– 300 g šampinjona

– malo brašna za posipanje

– 600 ml mlijeka

– 1 žlica suhog biljnog začina

– 1 žlica senfa

– papar

– 170 g sira

– 25 g parmezana

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Stavite je u nauljenu vatrostalnu posudu.

Na maslinovom ulje malo prodinstajte gljive. Pospite ih brašnom i promiješajte. Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje, kuhajte oko pet minuta.

U umak dodajte suhi biljni začin, senf, sol, papar i naribani sir pa kuhajte još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.

Tjesteninu prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva da se zapeče, oko 15 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!