Recept: Zapečeni patlidžan

Cooking 11. tra 202208:27 > 08:28 0 komentara
Shutterstock

Odlično jelo iz pećnice za ljubitelje povrća.

Sastojci:

– 1 veći patlidžan

– 8 cherry rajčica (može i obična rajčica)

– 80 g kiselog vrhnja

– 50 g topljivog sira

– maslinovo ulje

– origano

– sol

Priprema:

Patlidžan oprati s korom i izrezati peteljku. Izrezati ga na kolutove zajedno s korom.

Cherry rajčicu prerezati na pola ili ako je obična rajčica, izrezati je na kolutove.

Patlidžan posoliti, premazati vrhnjem, preko staviti rajčicu i ribani sir.

Posuti origanom i maslinovim uljem.

Peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Umjesto običnog sira možete koristiti kozji, ali ga dodajte nakon pečenja.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!