Recept: Zapečeni špinat s piletinom

Cooking 15. velj 202208:19 0 komentara
Shutterstock

Špinat i piletina zapečeni u pećnici, odličan ručak za cijelu obitelj.

Sastojci:

– 400 g špinata

– 2 luka

– 1 pileće bijelo meso

– 2 češnja češnjaka

– vegeta, sol, papar i list peršina

– pola šalice (od 2 dl) couscousa

– 1,5 dl vrele vode

Preljev:

– 2 jaja

– 1 dl jogurta

– 1 dl mlijeka

– malo soli

I još:

– parmezan za posipanje

Priprema:

Špinat oprati i kratko prokuhati. Ocijediti i ohladiti.

Na luku popržiti bijelo meso narezano na kockice.

Zatim dodati začine i na kraju couscous koji ste prethodno potopili u vrelu vodu par minuta.

U nauljenu posudu za pečenje složiti polovinu listova špinata. Preko staviti meso s couscousom.

Preko couscousa složiti ostatke šinata.

Sve preliti mešavinom jaja, jogurta i mlijeka i malo posoliti.

Na kraju posuti parmezanom.

Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!