Iz samoizolacije prijetio na Facebooku, kaznena prijava odbačena

Crna kronika 08. svi 202009:30 > 09:44
Unsplash (ilustracija)

Općinsko državno odvjetništvo Virovitica odbacilo je policijsku kaznenu prijavu zaključivši da u napisanim riječima nema elemenata kaznenog djela

“Okupimo se na Uskrs, a ovo je video poziv za sve one koji gledaju uživo, prenosimo, da koji gledaju uživo može da prijavljuju policiji nas koji smo u karanteni sve redom, ali neće da dočekaju dobro Uskrs, sigurno neće da dočekaju dobro Uskrs, jer mi se i njima isto prijetimo. Ima da bude tuče, velike tuče za Uskrs. (…)”

Naveo je to 19. ožujka na Facebooku jedan građanin koji je u tom trenutku bio u samoizolaciji, nakon čega ga je PU virovitičko-podravska kazneno prijavila zbog poticanja na nasilje i mržnju, piše Večernji.hr.

No, nakon što su proveli izvide u ODO-u Virovitica su zaključili da u napisanim riječima nema elemenata kaznenog djela, pa su odbacili policijsku kaznenu prijavu.

“Provedenim izvidima utvrđeno je kako sadržaj cjelokupne snimke ne sadrži diskriminatoran sadržaj, odnosno kako snimka ne potiče na nasilje i mržnju prema određenoj skupini ljudi različitih po rasnim, vjerskim, nacionalnim ili nekim drugim obilježjima koja predstavljaju zaštićenu osnovu (kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. Kaznenog zakona). Budući da nisu utvrđena obilježja navedenog kaznenog djela, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je rješenjem od 28. travnja 2020. odbacilo kaznenu prijavu”, navedeno je u priopćenju tužiteljstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.