Posada HRZ-a drugi dan u potrazi za nestalom osobom na Biokovu

Crna kronika 01. kol 202017:36 > 17:37
Izvor: HRZ/M.Karačić

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a već drugi dan zajedno s pripadnicima HGSS-a sudjeluje u potrazi za nestalim stranim državljaninom na Biokovu, izvijestili su u subotu popodne iz MORH-a.

Ista posada helikoptera Mi-8 MTV1 je i jučer sudjelovala u potrazi sve do kasnih noćnih sati.

Zamjenik zapovjednika 395. eksadrile transportnih helikoptera i kapetan letačke posade bojnik Stjepan Jović naglasio je kako je akcija vrlo zahtjevna.

“Danas smo pretraživali zapadni dio i vrhove Biokova na visini oko 1600 metara. U tri navrata na planinu smo prevezli i 30 pripadnika HGSS-a i zajedničkom naporom činimo sve kako bi pronašli nestalu osobu”, rekao je Jović.

Ovo je 13. akcija potrage i spašavanja letačke posade iz Divulja u 2020. godini.

HGSS na terenu ima 36 ljudi iz makarskog, splitskog i dubrovačkog ogranka službe, rekao je prije podne za Hinu pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica. Osim helikoptera HRZ-a, u potrazi sudjeluje i nekoliko dronova.

Stranog se državljanina traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

“U trenutnu nestanka osoba je na sebi imala sportske tajice, bijelu majicu i plavo-bijelu kapu, a na ruci je imala sportski sat.

U slučaju da posjedujete informacije o njoj, ili ste planinar koje se susreo s osobom, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 112 ili 00385912130112″, naveli su iz HGSS-ove stanice Makarska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.