Posada HRZ-a treći dan u potrazi za nestalim Poljakom na Biokovu

Crna kronika 02. kol 202013:30 > 13:35
Izvor: (ilustracija)

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera treći dan sudjeluje u potražnoj akciji za nestalom osobom na Biokovu.

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i danas je, u nedjelju 2. kolovoza 2020. angažirana s helikopterom Mi-8 MTV1 u akciji potrage za nestalim stranim državljaninom na Biokovu.

U prethodna dva dana posada je prevozila pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja na Biokovo te su pretraživali vrhove i zapadni dio Biokova iz zraka.

Danas je letačka posada prevezla timove Hrvatske gorske službe spašavanja za pretraživanje iz dronova, kao i dio zemaljskih snaga.

Zamjenik zapovjednika 395. eskadrile transportnih helikoptera i kapetan letačke posade koja je i danas uključena u potragu bojnik Stjepan Jović kazao je kako su u dva navrata prevezli timove Hrvatske gorske službe spašavanja do najbliže lokacije na Biokovu koja je određena za detaljno pretraživanje.

“Danas se pretražuje šire područje vrha Topol i prostor Mandlave ploče. Čekamo razvoj događaja i naš slijedeći angažman uz nadu kako će nestala osoba biti pronađena”, iznio je bojnik Jović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.