Policija objavila detalje uhićenja Čalete, osumnjičenog za ubojstvo trudnice

Crna kronika 02. ruj 202022:25 > 22:32
Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Večeras u 20 i 30 sati na području Splita pronađen je i uhićen 36-godišnji osumnjičeni ubojica Branimir Čaleta koji se od 12 sati nalazio u bijegu.

Nakon potrage koja je trajala čitavo poslijepodne, a uključivala je grad Split i okolicu, uhićen je Branimir Čaleta kojem se sudi zbog ubojstva njegove trudne djevojke u Ukrajini 2013. godine.

VEZANA VIJEST

Uhićen je u večernjim satima primjenom sredstava prisile te doveden u službene prostorije.

Policija je objavila detalje uhićenja:

“Policija je od samog saznanja za događaj do uhićenja svim raspoloživim snagama na terenu poduzimala mjere i radnje u cilju pronalaska osobe. Policijski službenici su od zaprimanja informacije intenzivno tragali, poduzimali sve raspoložive mjere i radnje, na terenu je bio maksimalan broj policajaca koji su ulagali napore da pronađu osobu, što je rezultiralo time da je muškarac večeras pronađen i uhićen.

#related-news_0

Policajci su ga spriječili u daljnjem bijegu i uhićen je uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Muškarac je doveden u službene prostorije.

Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije koje smo provjeravali na terenu”, napisali su u priopćenju.

Bijeg pred Sudom

Podsjetimo, Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku u osmom mjesecu trudnoće, oko podneva je utekao dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi i vratiti u splitski zatvor na Bilicama.

Prijepodne je imao raspravu na Županijskom sudu nakon čega je pobjegao, i to s lisicama na rukama. Nisu ga pokolebala ni dva hitca što su u zrak ispalili pravosudni policajci koji su za njim navodno trčali oko pet minuta.

Milan Sabic/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama za Čaletom je tijekom poslijepodneva i večeri tragalo stotinjak policajaca, ne samo temeljnih već i u civilu, uz pomoć pasa tragača.

Osim grada koji se “češljao” kvart po kvart, ovisno o dojavama građana, policija je bila i na svim izlazima iz Splita, a bjegunac je u konačnici pronađen u naselju Poljud.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.