USKOK protiv šest osoba iz Albanije i RH podigao optužnicu za preprodaju droge

Crna kronika 21. lis 202015:53 > 15:57
Izvor: Ilustracija

Zbog nabavljanja veće količine heroina i kokaina iz Albanije te BiH Uskok je u srijedu, nakon provedene istrage pred splitskim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv šestorice preprodavača droga.

Šestorka se tereti za počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Prvoj trojici se na teret stavlja da su od 17. veljače do 27. svibnja ove godine nabavljali veće količine heroina i kokaina iz Albanije te Bosne i Hercegovine kako bi drogu potom prodavali po Hrvatskoj.

U optužnici se navodi kako su posredstvom za sada nepoznatih osoba u Hrvatsku krijumčarili po 5000 grama heroina i kokaina. Ukupna vrijednost prokrijumčarenog heroina na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj iznosi najmanje dva milijuna kuna, te kokaina najmanje više od 3,7 milijuna kuna.

Uskok tvrdi da su prilikom dopremanja, preuzimanja i daljnje prodaje droge te međusobne komunikacije koristili su posebno nabavljene mobitele. Navodni organizatori lanca u posao su uključili preostale optuženike pa su nabavljenu drogu skladištili u kući jednog od njih gdje su heroin i kokain miješali s punilima radi povećanja mase te su drogu vagali i pakirali u manje pakete.

U optužnici se navodi i da su tako razdijeljenu drogu predavali većem broju drugih osoba radi daljnje prodaje.

Prilikom pretraga kuća i stanova policija je kod Markulića pronašla i oduzela više od 1,3 kilograma kokaina, više od dva kilograma heroina, preko 2,4 kilograma smjese za povećanje mase heroina i više od šest kilograma smjese za povećanje mase kokaina. Kod ostalih je pronađeno i oduzeto 880 grama te iste smjese i 0,63 grama kokaina.

Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv šestorice okrivljenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.