Dvojac prijavljen zbog vježbanja u crkvi

Crna kronika 04. pro 202013:45 > 13:52
Izvor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog objavljene snimke vježbanja u crkvi Svete Mati Slobode, dvojac je prijavljen zbog kršenja javnog reda i mira, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Ne navodeći identitet policija je potvrdila da je protiv 46-godišnjaka i 40-godišnjaka podnijela optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, zbog kršenja dva članka Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prema slovu zakona prijeti im novčana ili čak zatvorska kazna do najviše 30 dana.

Policija navodi da su 30. studenoga u popodnevnim satima, u prostor kapelice “unijeli spravu za vježbanje na kojoj je vježbao 46-godišnjak i prostirku na kojoj je vježbao 40-godišnjak, a što su video dokumentirali nakon čega su tu istu opremu za vježbanje iznijeli i napustili prostor crkve”.

Snimljeni video uradak potom su objavili na društvenoj mreži čime su ga, tvrdi policija, učinili dostupnim široj javnosti.

“Posljedica učinjenog je bila dijeljenje na drugim društvenim mrežama što je uznemirilo građane, posebice vjernike. Navedenim, ispunila su se obilježja prekršaja čime su na javnom mjestu na naročit drzak i nepristojan način vrijeđali građane, narušavali njihov mir i omalovažavali njihove moralne osjećaje”, kažu u zagrebačkoj policiji.

Video prijavljenih vježbača danima puni društvene mreže i medije koji su nakon snimke tjelovježbe u crkvi, prenijeli i osude vjernika i župnika, a u konačnici i ispriku te uklanjanje videa.

Oni svoj su čin objasnili kao protestni performans kojim su, kako tvrde, željeli ukazati na nedosljednosti epidemioloških mjera i nejednakost različitih društvenih skupina u društvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.