Zagrebačka filharmonija u Plavom ciklusu: Kreativnije viđenje Beethovena

Kultura 07. velj 201907:47 > 07:49
Borna Filic/PIXSELL

Orkestar Zagrebačke filharmonije ugostit će u petak, 8. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu američku pijasniticu Clarie Huangci na koncertu najavljenom kao kreativnije, senzibilnije i svježije viđenje velikog klasika Ludwiga van Beethovena.

Pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Davida Danzmayra, Zagrebački filharmoničari i Clarie Huangci izvest će Beethovenov Koncert za klavir i orkestar op, 61a (autorova transkripcija violinskog koncerta), te 4 simfoniju u B-duru, op 60.

Claire Huangci etablirala se kao iznimno cijenjena umjetnica koja očarava publiku svojom “blistavom virtuoznošću, umjetničkom senzibilnošću, baš kao i razvijenim smislom za interakciju s publikom, gdje dolazi do izražaja njezino istančano razumijevanje dramaturškog aspekta zvuka”, stoji u najavi.

“Kada je započela svoju glazbenu karijeru sa devet godina zvali su je čudom od djeteta čija je izvanredna virtuoznost na klaviru zapanjila svijet glazbe. Umjetničkom zrelošću njezine interpretacije postaju sve kreativnije, svježije i uvjerljivije posebno kod izvedbi djela Mozarta, Beethovena i Schuberta”, dodaje se.

Kao posebno iznenađenje koncerta Filharmonijina Plavog ciklusa u petak najavljena je praizvedba djela predstavnice prve generacije mladih skladatelja nove Hrvatske, Sanje Drakulić: kompozicija Rara Avis (lat; Rijetka ptica), “djelo nastalo u jednom dahu” po narudžbi Zagrebačke filharmonije.

Uoči koncerta, predviđen je susret Sanje Drakulić i Clarie Huangci s publikom u predvorju Velike dvorane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook| Instagram.