Šesti okolišni festival od 24. do 26. svibnja u Kinu Europa i Zelenoj akciji

Kultura 06. svi 201912:37 > 12:40
N1

Šesti E?! - Okolišni filmski festival održat će se od 24. do 26. svibnja u zagrebačkom Kinu Europa i Zelenoj akciji, najavila je u ponedjeljak aktivistička grupa Zelena akcija, organizator festivala.

Tijekom trodnevnog druženja bit će organiziran bogat filmski program, radionice i tribine s fokusom na okoliš, ljudska prava, održive načine življenja i otpora, a ulaz na sav sadržaj biti će besplatan.

Glavne teme ovogodišnjeg izdanja su sustavno neodrživ odnos prema vodi i hrani kao resursima neophodnima za život, te modna industrija koja profitira nauštrb okoliša, radničkih prava i percepcije lijepog.

Jedan dio festivala poslužit će i za upoznavanje s pozitivnim primjerima, poput uspješnog društvenog poduzetništva, kao i s poviješću okolišnog pokreta, sve do najnovijih, građanski neposlušnih, klimatskih akcija, priopćili su iz Zelene akcije.

Ususret Okolišnom filmskom festivalu, ali i europskim izborima, 18. svibnja bit će organizirano popodnevno druženje u parku Maksimir uz eko-kviz, hranu, glazbu, sport, a također je sve besplatno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.