Kino Mediteran i FMFS pokrenuli novu filmsku online platformu

Kultura 08. pro 202012:43 > 12:44
Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Kino Mediteran i Festival mediteranskog filma Split pokrenuli su novu filmsku online platformu "Kino Mediteran od doma", koja donosi nezavisne filmove europske i svjetske produkcije koji se mogu gledati na televizoru, računalu, mobitelu i tabletu.

Svi su filmovi titlani na hrvatski jezik, omogućen je odabir titlova na engleskom jeziku, a filmovi će uskoro biti adaptirani za osobe oštećena sluha.

Početni program Kina Mediteran od doma čini 50 filmova, mahom hitova koji su obilježili Kino Mediteran i izazvali dobre reakcije publike, priopćili su organizatori.

VEZANE VIJESTI

Kino Mediteran od doma (KMOD) nudi, uz ostalo, argentinski hit “Pljačka stoljeća” u režiji Ariela Winograda, inspiriran istinitim događajem o najvećoj pljački banke u Argentini koja je nadahnula i popularnu seriju “La Casa de Papel”. Tu su i poljski kandidat za Oscara “Corpus Christi” Jana Komasa, pobjednik Sundancea, drama “Yalda, noć oprosta” Massouda Bakhshija te domaći hit proteklog ljeta film “Mater”, Jure Pavlovića. U ponudi je i talijanski triler “Sitne ribe” Claudija Giovannesija, snimljen po knjizi i scenariju pisca Roberta Saviana, autora serije “Gomora”.

Na KMOD-u se mogu pogledati i dva filma Julitte Binoche “Kako biti dobra supruga” u režiji Martina Provosta te ljubavna drama “Ona koju zamišljaš” Saffyja Neboua.

#related-news_0

Direktor Kina Mediteran Alen Munitić smatra kako je jedan od razloga popularnosti njihovih kina i programa pomno selektiranje programa. Trudili su se, napominje, filmove “zapakirati” u kategorije i to one za koje su kroz godine shvatili da su ljudima zanimljive.

“Napravili smo kolekciju Feel good filmova jer je to nešto što nam posebno treba u ovim vremenima, dok za ljubitelje art filmova imamo u ponudi kolekciju simpatičnog naziva Samo za hrabre. Posjetitelji će naći i kolekciju najgledanijih domaćih filmova za koje se diljem Kina Mediteran tražila ulaznica više, isto kao i kolekciju europskih hitova. U ponudi imamo kolekcije filmova inspiriranih istinitim pričama, ali i književnim hitovima. Ovakvo kuriranje ponude za naše gledatelje je nešto što ćemo nastaviti raditi i u budućnosti dolaskom novih naslova u naše online kino”, izjavio je Munitić.

#related-news_0

Program Kina Mediteran od doma dopunjavat će se novim naslovima na mjesečnoj bazi, a provodit će se i akcije s popustima na cijene odabranih filmova ili kolekcija. Filmovi se mogu pogledati po cijeni od 20 kuna, a od 11.do 13. prosinca platforma www.kmod.hr po promotivnim cijenama nudi devet filmova iz kolekcije “Feel good”

Kino Mediteran član je Europa Cinemas i domaće Kino Mreže. Pokrenuto je 2012. godine i održavalo se samo ljeti kao putujuće kino po morskim lokacijama i u mjestima bez kina. Od 2014. godine Kino Mediteran počinje cjelogodišnji program u partnerstvu s gradovima i općinama te kroz investicijske potpore Ministarstva kulture do 2020. digitaliziraju i opremaju 12 kina u 12 gradova. Kino Mediteran djeluje uz podršku Ministarstva kulture i Hrvatskog audiovizualnog centra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.